Norgaard Mikkelsen

Halloween mumier i madkassen

Norgaard Mikkelsen
Halloween mumier i madkassen

Mumier til Halloween 

Antal: 24 stk.

Se hvordan du gør i denne video, eller rul ned og se ingredienser og fremgangsmåde.

Ingredienser

Ca. 2 ½ dl mælk
50 g gær
300 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel
150 g smør
1 tsk. salt
24 cocktailpølser

Til Pensling:

1 æg

Pynt:

12 sorte oliven eller rosiner

Glasur:                                                                                                                                                   

100 g flormelis
1/2 spsk. kogende vand


Sådan gør du

Lun mælken og opløs gæren i mælken. Kom de to slags mel og de øvrige ingredienser i og ælt til en ensartet dej. Del dejen i to lige store stykker og form 2 kugler. Lad dejen hvile 5 min. Rul hver dejkugle ud med en kagerulle. Skær 12 dejstrimler af hver kugle. Tril dejstrimlerne rundt om pølserne. OBS! Lav en åbning i den ene ende, så pølsen bliver synlig. 

Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 40 min.

Pensl med æg. 

Mens dejen hæver lav glasur:

Rør flormelis med kogende vand. 

Tilsæt vandet lidt ad gangen, til glasuren har den rette (tykke) konsistens. 

Bagetid:

ca. 10 min. midt i ovnen i en 225° forvarmet ovn (varmluft 210°).

Når brødene er bagt!

Kom et lille dryp glasur på hver mumie og stik et lille stykke oliven eller rosin i til øjne, så brødene ligner mumier og giv mumier med i madpakken.

Tip! Du kan også bruge øjne af kagepynt eller nøjes med oliven eller rosin.